Gå direkt till innehåll
När kunden själv får välja är de digitala låsen en vinnare i 9 fall av 10. Det visar aktuella försäljningssiffror från Yale och ASSA ABLOY.
När kunden själv får välja är de digitala låsen en vinnare i 9 fall av 10. Det visar aktuella försäljningssiffror från Yale och ASSA ABLOY.

Nyhet -

9 av 10 väljer digitalt lås

Nyligen köpt hus eller renoverat? Då vet du hur mycket som behöver bockas av innan huset blir som du tänkt dig. Färger, material, mått, detaljer i trädgården och inte minst behöver du ha koll på kostnaderna. Men vad väljer du för lås till ytterdörren? Försäljningssiffror från Yale och ASSA ABLOY visar att svenska husägare gör ett tydligt val mellan digitala och mekaniska lås.

– Vi blev oerhört nyfikna på att se vilken typ av lås kunderna föredrar, säger Andreas Frisk, Country Market Manager för ASSA ABLOY Opening Solutions. För att komma fram till det har vi jämfört våra försäljningssiffor för digitala och mekaniska lås för 2021.

Jämförelsen visar att för varje mekaniskt lås som såldes av ASSA ABLOY i Sverige under 2021 såldes nio digitala Yale Doorman-lås*. Med andra ord är är de digitala låsen en vinnare i 90 procent av fallen – när kunden själv får välja.

– Siffrorna talar sitt tydliga språk, säger Andreas Frisk. Svenska husägare har anammat de digitala låsen och insett de stora fördelarna. De många smarta funktionerna gör vardagslivet lättare för mängder av hushåll runt om i landet. Det gör att ett digitalt lås i dag är en självklarhet i många svenska hem.

Den tydliga övervikten för digitala lås går hand i hand med utvecklingen för smarta hem i allmänhet. Marknaden är full av hemprodukter som går att kontrollera och fjärrstyra – allt från belysning och robotdammsugare till väderstationer och övervakningskameror.

*Enligt en tidigare publicerad undersökning är Yale Doorman Sveriges mest kända digitala lås med en varumärkeskännedom på 47 procent. Yale Doorman är ett eget varumärke men ingår i ASSA ABLOY-koncernen.

Datakälla: Försäljningssiffror för 2021, ASSA ABLOY och Yale.

Relaterade länkar

Ämnen

Kontakter

Björn Larsson

Björn Larsson

Presskontakt Marketing & Communications Manager

Relaterat innehåll