Gå direkt till innehåll
Vill du ta reda på om smarta lås är något för dig? Fortsätt läsa. Här får du veta vilka alternativ som finns och deras fördelar.
Vill du ta reda på om smarta lås är något för dig? Fortsätt läsa. Här får du veta vilka alternativ som finns och deras fördelar.

Blogginlägg -

Allt du behöver veta om smarta lås

Produkter för det smarta hemmet har blivit allt vanligare världen över. Vi har fått mer bekvämlighet och kontroll genom smarta produkter för bland annat uppvärmning och belysning. Smarta prylar har helt enkelt blivit en naturlig del av våra liv.

Faktum är att aktuell statistik (Eco Experts 2021) visar att år 2025 kommer det att finnas fler än 34 miljarder uppkopplade produkter runt om i världen. Det är en siffra som har fördubblats sedan man senast undersökte saken 2018.

En av de produkter som har växt mest de senaste åren är smarta lås. Smarta lås gör att husägare får full kontroll över hemmets säkerhet på distans – via mobilen.

Vill du ta reda på om smarta lås är något för dig? Fortsätt läsa. Här får du veta vilka alternativ som finns och deras fördelar.

Vad är ett smart lås?

Ett smart lås är ett lås som har inbyggda smarta funktioner för att kunna hantera och kontrollera ytterdörren på distans.

Oavsett om man använder en app i mobilen, kod, ett nyckelkort eller en nyckelbricka så behövs inte längre en fysisk nyckel för att låsa och låsa upp ytterdörren.

När vi är på jobbet eller lämnar hemmet av andra anledningar blir möjligheten att hantera åtkomsten till hemmet på distans en extra bonus. Det kan handla om att släppa in familjemedlemmar när du är på semester eller öppna dörren för hantverkare när du jobbar.

De funktioner som smarta lås erbjuder förenklar vardagslivet men ger också full kontroll över hemmets säkerhet.

Smarta lås kan antingen hanteras på kortare avstånd via Bluetooth eller helt på distans via wifi. Oavsett vilken variant du väljer är det bra om det finns en logg så att du kan följa vem som går in och ut i ditt hus.

Utvecklingen av smarta lås har också gett en hel del andra funktioner. Ett exempel är sensorer som kan läsa av om en dörr är ordentligt stängd. Ett annat är funktioner för röststyrning, vilket är ett annat sätt att styra din dörr.

Vilka är fördelarna med smarta lås?

Smarta lås har många fördelar. Det är därför de har blivit så populära runt om i världen. Självklart är inte alla 100 procent övertygade om att smarta lås är något för dem. Därför är det bra att ta en titt på fördelarna lite mer i detalj.

Smart och enkelt

Som du säkert redan har noterat är smarta lås ett bra sätt göra dörrsäkerheten både enklare och mer bekväm. Smarta lås är utformade för att göra det enklare att säkra ditt hem.

Smarta lås gör det enklare för husägare att på ett säkert sätt släppa in personer i hemmet när de själva är ute på vift. Det är mycket enklare än att hålla reda på extranycklar. Det sparar också tid och är ett flexibelt sätt för dig att hålla ditt hem säkert.

Anpassat för dig

Kod, nyckelkort, nyckelbricka eller mobil. Du kan själv välja hur du vill öppna din dörr och konfiguera låssystemet så att det passar dig.

Till exempel kan barn som inte har en mobil använda en nyckelbricka för att låsa upp dörren. Men om de tappar bort brickan då? Då kan den enkelt avaktiveras i systemet och kan inte längre användas.

Om du vill slippa att bära med dig mobilen eller en nyckelbricka väljer du att låsa och låsa upp med en kod. Supersmidigt!

Att kunna välja på vilket sätt du öppnar dörren är en klar fördel som traditionella låssystem aldrig kan erbjuda.

Snygg design

Ett dörrlås anses normalt inte vara en snygg inredningsdetalj. Men smarta lås erbjuder ett modernt alternativ där design är viktigt.

De smarta lås som finns på marknaden i dag gör att du kan välja ett alternativ som passar den stil du har i ditt hem, oavsett om den är modern, traditionell eller färgglad.

Det finns också en lång rad alternativ som passar olika dörrtyper. Det finns smarta lås som passar bra ihop med dörrar av PVC, kompositmaterial eller trä.

Säkerheten först

Och, kanske viktigast av allt, att välja smarta lås av hög kvalitet gör att säkerheten blir hög och på samma nivå som för traditionella lås.

I synnerhet höjer smarta lås säkerheten genom att behovet av extranycklar försvinner. Sådana försvinner ganska ofta eller behålls av den som ägde huset tidigare. Ibland blir de till och med stulna. Helt enkelt: de hamnar i fel händer. Med smarta lås blir det inget problem eftersom de saknar fysiska nycklar. Du hanterar tillgången till ditt hem med bara en enkel knapptryckning.

Funderar du på att skaffa ett smart lås? Då är det viktigt att välja ett varumärke som är pålitligt och som har erfarenhet av säkra lås. Du måste kunna känna dig trygg med att din dörr skyddas av experter. Vissa leverantörer av larm gör det möjligt att koppla ihop deras produkter med smarta lås.

Tänk på att välja ett pålitligt varumärke när du skaffar ett smart lås.

Ska jag satsa på smarta lås?

Så, nu har du lärt dig om de många fördelarna med smarta lås. Då kommer självklart frågan: är det värt att satsa på? I det sammanhanget är det naturligt att fundera på om bekväm tillgång till ditt dörrlås är viktigt i ditt liv.

Smarta lås är ett bra alternativ om du tillbringar mycket tid hemma och samtidigt en perfekt lösning för husägare som lever ett hektiskt liv utanför hemmet.

Från virtuella nycklar till att låsa och låsa upp dörren på distans. Fördelarna med att investera i ett smart lås är många om du vill höja säkerheten hemma och bygga ditt eget smarta hem.

Vi rekommenderar att du tar en titt på vilka smarta lås som finns på marknaden. Och funderar på vad som är viktigt för dig: snygg design, hög säkerhet eller ett särskilt sätt att låsa och låsa upp dörren på.

Yale har flera smarta lås som passar dina behov. Ta gärna en titt på vår webbplats. Där kan du se vad vi erbjuder.

Relaterade länkar

Ämnen

Kontakter

Björn Larsson

Björn Larsson

Presskontakt Marketing & Communications Manager

Relaterat innehåll