Gå direkt till innehåll
Bland det första du bör göra när du har flyttat in i ditt nya hem är att byta lås.
Bland det första du bör göra när du har flyttat in i ditt nya hem är att byta lås.

Blogginlägg -

Byt lås när du flyttar in

Känslorna inför att flytta kan onekligen vara blandade. Visst ser man fram emot den nya lägenheten eller huset. Visst ska det bli kul att möblera, sätta upp tavlor, lära känna området och alla nya grannar. Ett nytt liv väntar.

Men kanske bävar man inför storstädning, otaliga flyttkartonger och längre resvägar. Kommer barnen att trivas i den nya skolan? Kommer de att få nya kompisar?

I de allra flesta fall ordnar det mesta upp sig. Bitarna faller på plats. Allt blir bra.

Men en litet orosmoment kanske många bortser från. Du har fått nycklarna till ditt nya hem, konstigt vore annars. Men hur vet du att inga nycklar är på vift? En nyckel kan lätt – med flit eller helt oavsiktligt – hamna i händerna på någon som inte borde ha den. Och vad det kan leda till kan du säkert räkna ut.

Det finns vägar runt problemet. Häng med så får du veta hur.

Byt lås – själv eller via låssmed

Bland det första du bör göra när du har flyttat in i ditt nya hem är att byta lås. Gör en ordentlig genomgång av vilka ytterdörrar som finns. Kom även ihåg garage och eventuella förråd utomhus. Om du är händig och har koll kan du ta en sväng till byggmarknaden, handla allt du behöver och sedan montera nya låscylindrar där det behövs.

I annat fall bör du kontakta en erfaren låssmed. Då får du hjälp med hela installationen, från val av produkter till att den sista skruven sitter på plats. En låssmed kan också svara på frågor och tipsa dig om lösningar för fönster och altandörrar.

En låssmed kan hjälpa dig att installera ditt nya lås.

Skaffa ett digitalt lås

Ett annat sätt att säkra ditt hem är att skaffa ett digitalt lås. Då slipper du helt fysiska nycklar och kan hantera ditt lås med kod, nyckelbricka eller app. Du behöver aldrig mer oroa dig för borttappade nycklar eller hålla koll på extranycklar. Du ser direkt i appen när barnen kommer hem. Och du kan dela ut tillfälliga koder till hantverkare och andra som behöver komma in när du själv inte är hemma.

Även digitala lås kan du köpa och installera själv. Men självklart kan du få hjälp av en låssmed.

Ett av de vanligaste digitala låsen i svenska hem är Yale Doorman som har funnits på den svenska marknaden i tio år. Yale Doorman är anpassat främst för villor och radhus. Om du bor i lägenhet kan du välja att installera Yale Linus.

Vill du veta mer?

Läs mer om Yale Doorman och Yale Linus.

Relaterade länkar

Ämnen

Kontakter

Björn Larsson

Björn Larsson

Presskontakt Marketing & Communications Manager

Relaterat innehåll

När kunden själv får välja är de digitala låsen en vinnare i 9 fall av 10. Det visar aktuella försäljningssiffror från Yale och ASSA ABLOY.

9 av 10 väljer digitalt lås

Försäljningssiffror från Yale och ASSA ABLOY visar att svenska husägare gör ett tydligt val mellan digitala och mekaniska lås.

Yale Doorman behåller – och förstärker – sin position som landets mest kända varumärke inom digitala lås. Det visar en färsk undersökning.

Yale Doorman fortsatt i topp

Hela 47 procent av de tillfrågade i en färsk undersökning anger att de känner till eller har hört talas om Yale Doorman. Därmed befäster Yale Doorman sin position som Sveriges mest kända digitala lås.

Funderar du på ett smart lås? Håll dig gärna uppdaterad med vad olika test- och tekniksajter rekommenderar.

Yales smarta lås toppar listorna

De smarta låsen från Yale kammar hem höga placeringar – gång på gång, i test efter test. Här sammanfattar vi några av de senaste testerna och recensionerna av Yales produkter.

Årets julklapp är inte ett hemstickat plagg. Däremot något för hemmet.

Årets julklapp är...

...inte ett hemstickat plagg. Däremot något för hemmet. Som alla har nytta av och kan använda.

Hur blir livet om man väljer att helt skippa nycklarna?

Livet med ett smart lås

Enklare, smidigare, bekvämare. Hur ser livet ut med ett smart lås – egentligen? Dags att ta ett steg innanför tröskeln hos en familj som har valt att helt skippa nycklarna.