Gå direkt till innehåll
Yale Doorman L3S är klassificerat enligt SSF Stöldskyddsföreningens norm för digital säkerhet – SSF 3523.
Yale Doorman L3S är klassificerat enligt SSF Stöldskyddsföreningens norm för digital säkerhet – SSF 3523.

Pressmeddelande -

Yale Doorman L3S – ett digitalt säkerhetsklassat smart lås

Det smarta låset Yale Doorman har blivit klassificerat enligt SSF Stöldskyddsföreningens norm för digital säkerhet – SSF 3523. Det betyder att Yale Access-appen, servrar, system och infrastruktur i kombination med själva låset har genomgått en noggrann säkerhetsgranskning och sedan godkänts av SSF. Samtidigt blir Yale Doorman det första digitala låset som certifieras av SBSC (Svensk Brand- och Säkerhetscertifiering). Den nya digitalt säkerhetsklassade varianten heter Yale Doorman L3S.

– Att Yale Doorman L3S är klassificerat enligt SSF 3523 är en tydlig kvalitetsstämpel, säger Andreas Frisk, Country Market Manager för ASSA ABLOY Opening Solutions Sweden.

Klassificeringen innebär att Yale Doorman L3S är klassificerat för både mekanisk och digital säkerhet. Försäkringsbolag hänvisar ofta till produkter som är godkända eller som rekommenderas av SSF Stöldskyddsföreningen, vilket gör det enkelt för konsumenter att välja rätt.

– Vi tar både mekanisk och digital säkerhet på största allvar, säger Andreas Frisk. Som kund ska man känna sig trygg med våra produkter, oavsett om man låser upp med en app eller en fysisk nyckel. Klassificeringen enligt SSF 3523 bidrar i hög grad till den tryggheten.

Klassificeringen gäller även den tidigare versionen Yale Doorman L3.

SSF 3523 är en norm för klassning, krav och provning av digitala låsenheter med inbrottsskyddande egenskaper. Normen är framtagen som komplement till komponentstandarder för mekaniska och elektromekaniska lås för att beskriva egenskaper för ett digitalt låssystem*.

*Källa: SSF Stöldskyddsföreningen, stoldskyddsforeningen.se

Fakta om Yale Doorman

Relaterade länkar

Ämnen


ASSA ABLOY Opening Solutions utvecklar lås och integrerade säkerhetssystem för dörrmiljöer. Vi är Sveriges ledande leverantör av lås- och säkerhetslösningar till såväl proffskunder som konsumentkunder. Våra produkter kännetecknas av kvalitet, säkerhet och design.

Kontakter

Björn Larsson

Björn Larsson

Presskontakt Marketing & Communications Manager

Relaterat innehåll