Gå direkt till innehåll
Hur kan en bransch med tusentals anläggningar bli säkrare och samtidigt jobba mer effektivt?
Hur kan en bransch med tusentals anläggningar bli säkrare och samtidigt jobba mer effektivt?

Nyhet -

Så kan energibranschen bli säkrare och mer effektiv

Listan över utmaningar för många branscher kan i dag göras lång. Det kan handla om allt från komponentbrist och problem med råvaruförsörjningen till krånglande logistik. De senaste åren har vi sett hur bland annat krig och pandemier har påverkat företagen och skapat nya, inte helt önskade, förutsättningar. Inte konstigt att det i dagsläget är viktigt att vara både snabbfotad och flexibel.

Hur säkrar man tusentals anläggningar?

Men hur ofta sätts ljuset på företagets fysiska anläggningar? Ett exempel är energibranschen. Där finns verksamheter med ett stort antal geografiskt spridda anläggningar. Det rör sig om till exempel kraftverk, pumpstationer, transformatorer och kopplingsstationer. Att hålla alla dessa tusentals anläggningar säkra är en utmaning på riktigt.

Läs mer om CLIQ Connect för energibranschen

Koll på behörigheterna är avgörande

Det handlar om att välja lösningar som inte kompromissar med säkerheten och som samtidigt bidrar till en effektiv drift. Att kunna veta exakt vem som har behörighet att låsa upp en dörr är en avgörande faktor när sammanhanget är samhällsviktiga anläggningar.

Smidig lösning för energisektorn

ASSA ABLOY har hjälpt energisektorn med accesslösningar under många år. I verktygslådan finns bland annat en lösning som ger järnkoll på behörigheterna och som i samma andetag gör livet enormt mycket lättare för medarbetarna ute på fältet.

Läs mer om CLIQ Connect för energibranschen

Relaterade länkar

Ämnen

Kontakter

Björn Larsson

Björn Larsson

Presskontakt Marketing & Communications Manager