Gå direkt till innehåll
Marie Samuelsson, Region Market Manager
Marie Samuelsson, Region Market Manager

Nyhet -

Marie förändrar Assa Abloy Opening Solutions

2018 tog Marie Samuelsson över som Region Market Manager i Skandinavien för ASSA ABLOY Opening Solutions. Vad har hänt sedan dess?

– Nu förändras saker och ting fort. Mekaniska cylindrar är och har varit en fantastisk affär - stabil, förutsägbar och lönsam. Men det är i den elektromekaniska och digitala världen det händer.

Hur upplevde du ASSA ABLOY när du började?

– I pipelinen fanns det moderna produkter, allt från hemleveranser till uppkopplade lås och där är vi verkligen i framkant, samtidigt som vi har kompetens och potential hos våra medarbetare.

Vissa tycker att säkerhetsbranschen är konservativ.

– Många branscher förändras snabbt. Helt enkelt för att det ger bättre lönsamhet att ha mixade team. Då syftar jag inte bara på män och kvinnor, utan också unga, gamla och olika nationaliteter. Jag vill ha individer som är kreativa, tänker och känner.

Vad har du gjort under det här året?

– Vi har en ny organisation och vi har styrt utvecklingsbudgeten mot passersystem för kommersiella och bostadsfastigheter, inklusive funktionalitet som larm, kameror och annat som man vill ha i dessa plattformar.

– Bostadsbolagen vill ha uppkopplade system med digitala lås i bostäder, sporthallar och gemensamhetslokaler. Plötsligt börjar man tänka sig en värld utan mekaniska lås och det är något som sker nu.

Hur långt har övergången från mekaniska lås till digitala lås kommit?

– För oss är 47 procent elektromekaniskt och det växer med mer än tio procent årligen.

Vad är ditt största fokus nu?

– Det är viktigt att säkerställa långsiktig tillväxt. Att bli en välfungerade skandinavisk organisation och få fram de nya produkterna inom elektromekanik, digitala lösningar och tjänster, men också hur vi tar dem till marknaden på ett bra sätt.

Var kommer ni att utveckla framöver?

– Vi ska växa inom områdena services, mjukvaruservices och in home deliveries. När matkassarna, hemtjänsten eller hantverkaren ska ha access till människors lägenheter ska vi garantera trygghet.

– Vi ska erbjuda smidig betalning. Det ska vara enkelt för leverantören och öppet för lägenhetsinnehavaren så att de kan nyttja olika leverantörer.


Källa: www.securityworldmarket.com

Relaterade länkar

Kontakter

Björn Larsson

Björn Larsson

Presskontakt Marketing & Communications Manager