Gå direkt till innehåll
ASSAs lås – frihetssymbol för asylsökanden

Nyhet -

ASSAs lås – frihetssymbol för asylsökanden

Ursands Camping är en välbesökt campingplats intill Vänerns sydspets, där många barnfamiljer semestrar under somrarna. Den andra tiden på året vistas 150 asylboenden här. Främst från Syrien, men också från Iran, Irak och Afghanistan.

När Daniel Aronsson, platschef på Ursands Camping, kontaktade ASSA med frågan om vi kunde skänka de asylsökande ett varsitt hänglås var svaret ja. Inte minst med tanke på den behjärtansvärda tanke Daniel Aronsson hade, för vad hänglåsen skulle användas till.

– Tanken är att de boende ska få ett varsitt lås att hänga på en hjärtformad tavla vi har skapat. De ska få utsmycka låsen på egen hand, genom att antingen måla eller gravera dem. När de sedan och förhoppningsvis får uppehållstillstånd och bostad i Sverige, är tanken att de ska kunna återvända hit för att lås upp sitt hänglås. Känslan ska vara ”att komma hem”. Det skulle vara mycket uppskattat.

ASSA är glada över att, med 150 hänglås från Yale, kunnat bidra till denna viktiga verksamhet med förhoppningen om att dessa lås inte ska förbli låsta. 

Ämnen

Kontakter

Björn Larsson

Björn Larsson

Presskontakt Marketing & Communications Manager