Gå direkt till innehåll
Foto:  Poseidon
Foto: Poseidon

Blogginlägg -

Större trygghet med digitala låssystem

Hos Poseidon på Jättestensgatan, öster om Biskopsgården. Vill man byta ut de gamla nyckellåsen till digitala Aptus-system.

Gittan Nordström bor hos Poseidon på Jättestensgatan, öster om Biskopsgården. Hon önskar att de gamla nyckellåsen i hennes hus byts ut till digitala Aptus-system.

– Vi har massvis med pundare som går in och ut i husen hur som helst. Senast i förrgår var det några som gått in i källaren. Jag har fått ringa polisen många gånger. Det är också mycket problem med bråk i tvättstugan och att människor som inte bor här slänger sopor i vårt soprum, säger hon.

Att det så ofta rör sig obehöriga personer i husen skapar brottslighet och otrygghet. Gittan Nordström säger att hon är trött på att behöva se sig om varje gång hon går ut med hunden. Hon menar också att Poseidon snabbt skulle tjäna in pengarna som ett nytt låssystem kostar.

– Om de bytte låsen skulle de slippa en hel del inbrott och förstörelse, och säkert minska kostnaderna för sophämtningen, säger hon.

– Det är inte kostnadsfritt. Att byta låssystem räknas som en standardhöjande åtgärd. Det innebär att det blir en hyreshöjning och då måste vi gå ut och fråga de boende först om det ska vara aktuellt, säger Tony Petersson, förvaltare.

Källa: Hem & Hyra, Gustav Görfelt

Relaterade länkar

Kontakter

Björn Larsson

Björn Larsson

Presskontakt Marketing & Communications Manager