Gå direkt till innehåll
Har du tänkt på alla platser i ditt hem där du behöver ha ett lås?
Har du tänkt på alla platser i ditt hem där du behöver ha ett lås?

Blogginlägg -

Sju ställen i ditt hem där du bör sätta lås

Var i hemmet är det nödvändigt att ha ett lås? Ditt hem bör ha säkra, moderna lås på alla de platser där man kan komma in. Här får du en enkel överblick över sju platser där du bör överväga att ha ett lås. Har du tänkt på alla?

Börja med ytterdörren

Sätt ett bra och modernt lås på din ytterdörr. Det visar att du tänker på säkerheten och hjälper till att hålla objudna gäster borta.

Välj ett lås med hög säkerhetsnivå. Utvecklingen går snabbt och därför kan ditt lås ha blivit gammalt och därmed osäkert. Du bör byta lås ungefär vart tionde år.

Nästa: balkong- eller altandörren

Med ett lås för balkong- eller altandörren kan du låsa dörren inifrån. Det kommer fortfarande att vara smidigt och enkelt att öppna dörren en solig dag.

Med ett lås till altandörren minskar du risken för ett inbrott där tjuven tar sig in med hjälp av en borr. Ett lås på altandörren kan och fungera preventivt, eftersom en låst dörr gör det svårare för tjuven.

Lås till balkong- eller altandörrar finns i flera varianter: med spärr, mekaniska nycklar eller kodlås.

Säkra dina fönster med fönsterlås

Med ett fönsterlås låser du fönstren inifrån. Om du har lås på dina fönster försvårar du för någon som vill göra inbrott. Dessutom hindrar det tjuven från att slå sönder rutan och på så sätt kunna sticka in handen och öppna fönstret inifrån.

Fönsterlås finns både som separata lås och inbyggda i handtag.

Överväg att sätta fönsterlås på fönster som ligger avskilt och fönster med tunn glasruta.

Glöm inte källardörren

Källardörren bör på samma sätt som din ytterdörr utrustas med ett modernt och säkert lås. Källardörren ligger ofta dold från nyfikna blickar och är därför perfekt – för inbrottstjuven. Du kan därför med fördel välja att ha två lås på källardörren.

Hänglås till förrådet eller uthuset

Effektiv låsning för förråd eller uthus kan till exempel betyda att du väljer ett stabilt hänglås.

Att låsa ditt förråd ordentligt skyddar inte bara de saker du har däri. Det förhindrar dessutom att tjuven får tag i verktyg som kan användas för att göra inbrott i ditt hem.

Satsa på ett kraftfullt hänglås till ditt förråd.

Skydda värdesakerna

Om du vill ha extra skydd för dina värdesaker och personliga ägodelar kan du med fördel överväga att installera antingen ett värdeskåp eller ett brandskåp i ditt hem.

Brevlådan såklart

Även din brevlåda bör ha ett bra lås. För att det ska bli extra smidigt kan du välja att använda samma nyckel som till husets övriga dörrar.

Det var alla sju. Kommer du på fler ställen som behöver lås?

Ämnen

Kontakter

Björn Larsson

Björn Larsson

Presskontakt Marketing & Communications Manager

Relaterat innehåll