Gå direkt till innehåll
Visste du att det finns en ytbehandling för beslag som står emot väder och vind? Den heter ASSA ABLOY MIRUS.
Visste du att det finns en ytbehandling för beslag som står emot väder och vind? Den heter ASSA ABLOY MIRUS.

Pressmeddelande -

Räddningen för alla hus vid havet

Att bo nära havet, det är många svenskars stora dröm. För många kontorsarbetare skulle säkert timmarna framför datorn livas upp om blicken kunde möta ett skummande hav istället för en trist stadsgata. Att sköta en fastighet, oavsett var den är belägen, kommer dock med många utmaningar. Mycket resurser går åt för att se till att avlopp, vatten och el fungerar felfritt. Men det är inte hela sanningen.

Korrosion, nej tack!

Ett område som är minst lika viktigt är husets dörrar och deras beslagning. Över tid påverkas handtag, gångjärn och andra behör av väder och vind. Resultatet blir allt annat än vackert. Rost må vara en modefärg i andra sammanhang, men korrosion hör defintivt inte hemma i en dörrmiljö.

ASSA ABLOY tar fajten

Nu tar ASSA ABLOY fajten mot vädrets makter och lanserar fler produkter med ytbehandlingen MIRUS, bland annat trycken, cylinderringar och täckbehör. MIRUS gör att handtag och andra beslag får ett långvarigt skydd mot korrosion. MIRUS står emot väder och vind och är speciellt lämpligt för till exempel fastigheter i kustnära miljöer där saltvatten är en del av vardagen.

De produkter som lanseras nu är tillgängliga för objektmarknaden.

Mer om ytbehandlingen MIRUS:

  • Lång livslängd.
  • Hög hållfasthet mot repor.
  • Nickelsäker ytbehandling – uppfyller EU-kraven.
  • Finns i färgen matt svart.

Några exempel på produkter med ytbehandlingen MIRUS.

Vill du veta mer?

Kontakta gärna Fredrik Löfberg, Business Manager, om du är nyfiken på ytbehandlingen MIRUS. Du når honom på fredrik.lofberg@assaabloy.com.

Ämnen


ASSA ABLOY Opening Solutions utvecklar lås och integrerade säkerhetssystem för dörrmiljöer. Vi är Sveriges ledande leverantör av lås- och säkerhetslösningar till såväl proffskunder som konsumentkunder. Våra produkter kännetecknas av kvalitet, säkerhet och design.

Kontakter

Björn Larsson

Björn Larsson

Presskontakt Marketing & Communications Manager

Relaterat innehåll