Gå direkt till innehåll
Yale Linus®
Yale Linus®

Pressmeddelande -

Nytt lägenhetslås styrs med en app

ASSA ABLOY Opening Solutions Sweden presenterar det smarta låset Yale Linus®. Ett digitalt lås för lägenhetsdörrar som gör boendes vardag nyckelfri. Via en app får boende full koll på dörrens status oavsett om man är hemma eller på språng.

Hallå! Dörren är inte stängd!
Lägenhetsinnehavare administrerar låset i appen Yale Access. Via den kan man låsa eller låsa upp dörren, få notifikationer när någon öppnar, dela ut virtuella nycklar till gäster och tjänsteföretag. Som tillbehör finns knappsats.

– Yale Linus® har en inbyggd sensor som känner av när låsvredet manövreras manuellt. Då uppdateras statusen i appen Yale Access. Det samma gäller om dörren inte är ordentligt stängd, vilket är bra om man vill försäkra sig om att dörren gick igen innan den låstes, säger Emma Petersson, Head of Business Management, ASSA ABLOY Opening Solutions Sweden.

    Nyckel- och problemfri access
    Linus® gillar lägenhetsdörrar, men även affärsverksamheter där det är hög omsättning på användare och man vill undvika krånglig nyckelhantering. Ska man exempelvis hyra ut lägenheter underlättar låset utdelning av access.

    Lämnar utsidan orörd
    Yale Linus® är ett motoriserat låsvred, som monteras på dörrens insida utan ingrepp på dörren. Vid montage lämnas handtag på ut- och insidan, låshuset och cylinder kvar. Att enheten inte syns från utsidan passar bra i flerbostadsfastigheter där man inte har tillåtelse att förändra dörrars utsida.

    Enkelt att koppla upp
    Den medföljande Yale Connect-bryggan kopplas in i ett eluttag, denna kommunicerar med Yale Linus via boendets WiFi-router och Yale Access App. 

    Smart Home Living
    Yale Linus® fungerar med Google Home, Amazon Alexa och Apple HomeKit.

    För mer information kontakta Emma Petersson via emma.petersson@assaabloy.com eller +46725872273.

    Relaterade länkar

    Ämnen

    Kategorier


    ASSA ABLOY Opening Solutions Sweden är en del av den Skandinaviska regionen i Divisionen EMEA och ingår i ASSA ABLOY-koncernen som är världsledande inom lås- och dörrlösningar som uppfyller slutanvändarnas krav på trygghet, säkerhet och användarvänlighet. Koncernen har ca 46 000 anställda och en omsättning på drygt 68 miljarder SEK.

    Läs mer om verksamheten på www.assaabloyopeningsolutions.se.

    Kontakter

    Björn Larsson

    Björn Larsson

    Presskontakt Marketing & Communications Manager

    Relaterat innehåll