Gå direkt till innehåll
Aptusportalen
Aptusportalen

Pressmeddelande -

Nu kan synskadade boka tvättstugan via mobila enheter

Nu lanserar Aptus Elektronik den helt nya lägenhetsportalen Aptusportal Styra. Denna gång har företaget lagt mycket fokus på att göra den tillgänglig för alla.

Via Aptusportal Styra kan hyresgäster och bostadsrättsinnehavare - oavsett funktionsförmåga - boka tvättid, hantera sina nycklar och lås. Man kan läsa individuella meddelanden från fastighetsägaren, göra felanmälan och följa sin el- och vattenförbrukning. Lägenhetsinnehavaren använder sin dator, surfplatta eller smartphone och kan styra kommandon med tangentbord, datormus eller hjälpmedel.

TILLGÄNGLIGHET FÖR ALLA

För att Aptusportal Styra ska fungera så bra som möjligt för så många som möjligt har Aptus tillsammans med företaget Funka skapat en tydlig kravställnings- och kvalitetssäkringsstrategi.

- Funka jobbar för att göra samhället så tillgängligt som möjligt, oavsett funktionsförmåga. Då är det extra kul att jobba i projekt som påverkar många människor i deras vardag. Att låsa upp dörren, boka tvättid, bastu och liknande är självklart något som alla ska ha rätt att göra, oavsett om du har nedsatt motorik, en grav synnedsättning eller är ovan vid teknik, säger Hampus Sethfors, tillgänglighets- och användbarhetsexpert hos Funka.

MODULER

Bygg och anpassa Aptusportal Styra efter dina behov. Börja med en eller flera moduler för att vid behov lägga till flera. Man betalar licens för de modulpaket som användas.

HEM

Detta är startsidan för Aptusportal Styra. Här kan lägenhetsinnehavaren möta en välkomnande text och bild. På denna sida hittar man även individuella meddelanden och artiklar.

BOKA

I denna modul bokar lägenhetsinnehavaren exempelvis tvättstuga, bastu eller övernattningslägenhet.

LÅSA

Här har lägenhetsinnehavaren möjlighet att låsa och låsa upp lägenhetsdörrens Yale Doorman-lås, samt ta del av låsets händelser. Dessutom är det via denna modul möjligt att låsa upp entrédörren.

FÖRBRUKNING

Denna modul skapar incitament för att hålla ner el- och vattenförbrukning. Lägenhetsinnehavaren följer sin förbrukning via tabeller och kurvor.

INSTÄLLNINGAR

Här ändrar lägenhetsinnehavaren telefonnumret som rings upp vid påringning från porttelefonen, man hanterar även sitt lösenord för att logga in i Aptusportal Styra och eventuella appar.

LÅS & NYCKLAR
Denna modul erbjuder användaren att ändra, spärra eller aktivera koder och beröringsfria nycklar. En nyhet är att man kan hantera beröringsfria nycklar och koder avsedda för lägenhetslåset Yale Doorman. Du kan även skapa besökskoder som gäller i entré och lägenhetslås.

FELANMÄLAN

Stopp i avloppet. Fel på kylskåpet. I denna modul erbjuds lägenhetsinnehavaren att göra felanmälan på ett smidigt sätt.

Aptusportalen kräver att man har installerat Multiaccess 8.6

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Aptus utvecklar och tillverkar kundnära säkerhets- och informationssystem för tryggare fastigheter och trevligare boendemiljö.

Kontakter

Björn Larsson

Björn Larsson

Presskontakt Marketing & Communications Manager

Relaterat innehåll