Gå direkt till innehåll
Nöjda hyresgäster i nyckelfritt boende

Pressmeddelande -

Nöjda hyresgäster i nyckelfritt boende

På Gävle Strand har det kommunala bostadsbolaget Gavlegårdarna byggt ett unikt boende där dyra cylinderbyten och tunga nyckelknippor ett minne blott.

För att komma in i fastigheten, lägenheterna, fastighetsboxen, tvättstugan och garaget används en elektronisk programmerbar nyckel - en Aptusnyckel.

- Fördelen med elektroniska nycklar är att hantering, administration och säkerheten blir bättre samt att vi kan erbjuda ett modernt boende för hyresgästerna, säger Ulf Gavlefors, Projektchef hos AB Gavlegårdarna.

Skulle en nyckel komma på drift spärras den med en knapptryckning och hyresgästen får en ny.

I entrén sitter en digital informationstavla som visar boenderegister, senaste nytt från bostadsbolaget och individuell information.

- Med Aptus digitala informationstavla kan vi erbjuda aktuell information och få ut information snabbt, berättar Ulf Gavlefors.

För att få en trygg tvättmiljö och rättvis fördelning av tvättider, så kommer hyresgäster hos Gavlegårdarna att boka tvättstugan på en elektronisk bokningstavla eller via Internet. På Gävle Strand bokar man övernattningslägenhet, bastu och relaxavdelning.

Gavlegårdarna mäter el, värme, kall och varmvattenförbrukning individuellt i förhoppningen av att få ner sina energikostnader. Inom kort kommer hyresgästen att följa sin förbrukning via webben.

- Enligt en undersökning så tyckte 96,5 % av de boende att systemet var bra eller mycket bra, avslutar Ulf Gavlefors.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Björn Larsson

Björn Larsson

Presskontakt Marketing & Communications Manager