Gå direkt till innehåll
Modernt, klimatsmart och socialt boende i Horsens

Pressmeddelande -

Modernt, klimatsmart och socialt boende i Horsens

Med hjälp av modern teknik tar bostadsrättsföreningen Beringsgaard i Horsens ett kliv mot att skapa en flerbostadsfastighet där man kan leva klimatsmart i en öppen och social miljö.

Fastigheten ligger på Vestergade 7 i Horsens och har 32 lägenheter. Varje lägenhet utrustas med en Samsung surfplatta innehållande en boendeportal. Flexibiliteten med surfplattor gör att föreningen slipper begränsa sig med stationära skärmar i lägenheter som snabbt blir omoderna. Via surfplattan följer lägenhetsinnehavaren sin förbrukning av el, vatten samt värme och kan själv se var det finns pengar att tjäna genom energibesparande åtgärder i hemmet.

Man kan även se vem som ringer på porttelefonen, boka tvättstugan, läsa väderrapport och busstidtabell samt ha koll på lägenhetens totala boendekostnader via surfplattan.

- Riktigt kul att erbjuda klimatsmarta lösningar tillsammans med stora delar av vår produktportfölj. Androidlösningen med boendeportal visar att vi är framåt och innovativa, säger Robert Almqvist, exportansvarig hos Aptus Elektronik AB.

Föreningen vill att de boende ska känna samhörighet. Man strävar efter att skapa en social miljö med stora gemensamma ytor för att människor ska träffas. Ett exempel är att utanför varje kök finns en dedikerad yta för möblering. Man skjuter isär ett glasparti och sätter sig i loftgången utanför lägenheten. Ett annat exempelvis är att man inte får ha tvättmaskin i lägenheten, utan man vill att de boende ska umgås även i tvättstugan.

Tvättmaskiner och torktumlare är energisnåla, vilket hjälper till att minska den totala förbrukningen av elektricitet och vatten. Ett annat strömsparande exempel är att hissen använder ström upp och genererar ström när ned. Via en skärm vid entrén kan man dessutom följa hur mycket energi som fastighetens solceller producerar.

Ämnen

Kategorier


Aptus utvecklar och tillverkar kundnära säkerhets- och informationssystem för tryggare fastigheter och trevligare boendemiljö.

Kontakter

Björn Larsson

Björn Larsson

Presskontakt Marketing & Communications Manager +4670 766 75 85