Gå direkt till innehåll
HSB installerar beröringsfritt nyckelsystem på alla lägenheter

Pressmeddelande -

HSB installerar beröringsfritt nyckelsystem på alla lägenheter

Byggandet längs Eriksbergs kajkant i Göteborg fortsätter. Bara några båtlängder ifrån havet bygger nu HSB ett modernt och säkert boende - Brf Lanternan. Aptus Elektronik AB levererar en helhetslösning som innehåller allt ifrån passer-, tvättboknings- och porttelefonsystem till individuell energimätning, hemterminal och fastighetsboxar.

För att få bukt med kostsam nyckelhantering så installeras ett helt beröringsfritt system. Till alla dörrar, fastighetsboxar, informations- och bokningstavlor används beröringsfria nycklar. Skulle någon bli av med sin nyckel så spärras den snabbt, enkelt och hyresgästen får en ny.

I alla lägenheters kök hittar man en lägenhetsterminal. På den kan du se vem som ringer på porttelefonen, boka tvättid, surfa på Internet eller se när nästa buss kommer.

Lägenheternas larm har en enkel av- och pålarmning genom en Hemma- och Bortafunktion. Det går även att styra denna funktion via Internet.

Tvättstugan bokas på Bokningstavlan utanför tvättstugan, från lägenhetsterminalen eller via Internet. Är det någon som slarvar med städningen så ser förvaltaren vem som är skyldig.

För att få ner energikostnaderna så mäts el- och vattenförbrukningen individuellt. Räkningarna blir rättvisa och aviseras tillsammans med månadsavgiften. Brf Lanternan har bara ett elabonnemang, vilket gör att de boende slipper att betala fasta anslutningsavgifter.

I entrén öppnar lägenhetsinnehavaren sin fastighetsbox med den beröringsfria nyckeln. Där sitter även en digital informationstavla som presenterar boenderegister och senaste nytt från föreningen.

Ämnen

Kontakter

Björn Larsson

Björn Larsson

Presskontakt Marketing & Communications Manager