Gå direkt till innehåll
Framtidens tvättstuga

Pressmeddelande -

Framtidens tvättstuga

Fastighetsbolaget MKB i Malmö har lyckats skapa en tvättstugemiljö som är social, trygg och miljövänlig. Aptus Elektronik AB har bidragit med ett flexibelt och modernt bokningssystem.

Tvättutrustningen bokas via Aptus Elektronik ABs kommunikationstavla Agera 19. Dessa kommunikationstavlor är flexibla och kan presentera allt ifrån nyheter till när nästa buss går. Via en Agera 19 bokar hyresgästerna enbart de maskiner som man behöver. Man får access till bokade maskiner genom att identifiera sig via läsarna Öppna 1100. Grannar tvättar samtidigt och man kan låsa in sin tvätt.

- Vi strävar efter att skapa trygga och trevliga boendemiljöer, därför är det extra kul att våra produkter deltar i just detta projekt, säger Robert Bäckerås, säljchef Aptus Elektronik AB

Tvättutrustningen är energisnål och är utrustade med automatisk dosering av tvättmedel och vatten. Tvättvattnet renas och tas omhand i dagvattensystemet i Ekostaden Augustenborg.

Nästa steg är att koppla tvättbokningen till en smartphoneapp. MKB kommer även att installera ett tvättmaskinsinterface som talar om eventuella maskinstopp samt ett doseringslarm som exempelvis kan kommunicera när tvättmedel är på väg att ta slut.

Framtidens tvättstuga startades som en tävling av MKB i Malmö. Arkitekterna Christian Wilke, LINK Arkitektur och Ida Mared samt Sydark Konstruera koncept vann.


 

Ämnen

Kategorier


Aptus utvecklar och tillverkar kundnära säkerhets- och informationssystem för tryggare fastigheter och trevligare boendemiljö.

Kontakter

Björn Larsson

Björn Larsson

Presskontakt Marketing & Communications Manager