Gå direkt till innehåll
ARX passerkontroll via ansiktsdrag.
ARX passerkontroll via ansiktsdrag.

Pressmeddelande -

ASSA ABLOY Opening Solutions säkerhetssystem ARX integrerar ansiktsigenkänning

ASSA ABLOY Opening Solutions har ingått i ett samarbetsavtal med företaget Precise Biometrics gällande ansiktsigenkänning.

Lösningen YOUNiQ har integreras med säkerhetssystemet ARX. Tekniken bekräftar behörighet genom individens unika ansiktsdrag.

Detta skapar en beröringsfri, snabb och smidig passage vid passerkontroll där det är stora flöden, exempelvis vid rotationsgrindar. Besökare får inbjudan via mejl, svarar på mejlet med en selfie och får sedan access till önskat utrymme om behörighet är tilldelad.

- Precise Biometrics har gjort ett fantastiskt integrationsarbete och skapat en god användarupplevelse tillsammans med ARX. Denna lösning kompletterar befintliga nyckelfria lösningar för en effektiv och säker passage, säger Mattias Sahlén, Business Manager hos ASSA ABLOY Opening Solutions.

Den biometriska tekniken installeras enskilt eller i kombination med vanliga ARX-läsare. Man kan kombinera på flera olika sätt, bland annat ansiktsigenkänning och kod eller ansiktsigenkänning tillsammans med kort och kod.

- Vi är glada över att samarbeta med ASSA ABLOY Opening Solutions för integrationen av YOUNiQ med ARX, vilket ger oss möjlighet att bearbeta en stor bas av potentiella kunder bestående av nuvarande och framtida användare av ARX. Genom integrationen har vi nu en accesslösning som minskar kontaktpunkterna avsevärt och som på ett enkelt sätt hanterar stora personflöden i byggnader – en perfekt lösning för alla företag som vill öka effektiviteten genom förbättrad användarupplevelse, säger Precise VD Stefan K. Persson.


Om Precis Biometrics

Precise är en global leverantör av identifieringsprogramvaror som erbjuder produkter med en rad applikationer så att du kan identifiera dig på ett bekvämt och säkert sätt.

Kontakt

Mattias Sahlén, Business Manager, telefon: +46727137063, e-post: Mattias.Sahlen@assaabloy.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


ASSA ABLOY Opening Solutions utvecklar lås och integrerade säkerhetssystem för dörrmiljöer. Vi är Sveriges ledande leverantör av lås- och säkerhetslösningar till såväl proffskunder som konsumentkunder. Våra produkter kännetecknas av kvalitet, säkerhet och design.

Kontakter

Björn Larsson

Björn Larsson

Presskontakt Marketing & Communications Manager