Gå direkt till innehåll
Dementia Forum X 2019 slottet
Dementia Forum X 2019 slottet

Pressmeddelande -

ASSA ABLOY Opening Solutions är första svenska företag att delta i kampanj för kvinnors hälsa

ASSA ABLOY Opening Solutions är det första svenska företag som stöder #BeBrainPowerful. Genom att stödja rörelsen och att delta på Dementia Forum X 2019 vill man belysa kvinnors situation och hälsa vid demens.

- Vi måste vårda, skydda och säkra vår mest värdefulla resurs - våra anställda. Ambitionen är att driva en dialog och skapa supportverktyg för kvinnors hjärnhälsa under sin karriär hos oss, säger Anna Månströmer, marknads- och kommunikationschef, ASSA ABLOY Opening Solutions Sweden.

Den 15/5 deltog Anna Månströmer som paneldeltagare på Dementia Forum X på Stockholms slott. Syftet med forumet är att uppmärksamma behov i samband med demenssjukdom.

- Rörelsen om kvinnors hälsa i demenssjukdomar behöver stöd från fler svenska företag, säger Anna Månströmer, ASSA ABLOY Opening Solutions.

130 000 till 150 000 svenskar blir dementa varje år. 2030 beräknas 250 000 svenskar att bli dementa. Det kommer att påverka samhället och företag.

- Vi behöver trygga, friska och innovativa medarbetare. #BeBrainPowerful är ett av flera viktiga initiativ vi stöder inom bolaget, säger Marie Samuelsson, Market Region Manager för ASSA ABLOY Opening Solutions Scandinavia.

Om #BeBrainPowerful
#BeBrainPowerful kräver en förändring av hur samhället ser på demenssjukdomar och dess inverkan på kvinnor. Kvinnor ger en betydande mängd omvårdnad och cirka två tredjedelar av primära vårdtagare är kvinnor.

Om Dementia Forum X 2019
Dementia Forum X 2019 är en internationell konferens vars syfte är att uppmärksamma behov i samband med demenssjukdom. Onsdagen den 15 maj närvarade Drottningen, Drottning Sofia av Spanien med flera vid konferensen på Kungliga slottet.

För mer information, kontakta Anna Månströmer, marknads- och kommunikationschef, ASSA ABLOY Opening Solutions via 072-213 37 96, anna.manstromer@assaabloy.com.

Relaterade länkar

Ämnen


ASSA ABLOY Opening Solutions Sweden är en del av den Skandinaviska regionen i Divisionen EMEA och ingår i ASSA ABLOY-koncernen. ASSA ABLOY är världsledande inom lås- och dörrlösningar. Koncernen har ca 46 000 anställda och en omsättning på drygt 68 miljarder SEK.

Kontakter

Björn Larsson

Björn Larsson

Presskontakt Marketing & Communications Manager