Gå direkt till innehåll
Aptus mot det nyckellösa samhället med Aperio

Pressmeddelande -

Aptus mot det nyckellösa samhället med Aperio

Nu kan du komplettera Aptus-systemet med trådlösa Aperio-läsare. Det innebär att du på ett kostnadseffektivt sätt får passerkontroll på allmänna dörrar till förråd, bovärdskontor och övernattnings-, konferens- och omklädningsrum utan kabeldragning eller ingrepp på dörrarna.

  • -Med AperioTM kan vi på ett kostnadseffektivt sätt ansluta ännu fler dörrar till Aptus passersystem. AperioTM-låsen är batteridrivna och kommunicerar via radio. Det gör att vi kan uppgradera det mekaniska låset till en online-dörr i passersystemet utan någon åverkan på dörren, säger Peter Johannesson, produktchef, Aptus Elektronik AB.
  • -De nya trådlösa läsarna ger låg installationskostnad och stor flexibilitet, både vid permanenta och provisoriska installationer. Inget ingrepp sker på dörren då anslutningen är trådlös och befintligt låshus kan användas. Det krävs heller ingen ytterligare administration för hantering av kort eller taggar, då all befintlig administration sker i Aptus Multiaccess nyttjas även på de trådlösa läsarna, säger Joacim Wärnlund, Key Account Manager, Aperio Sverige

Läsarteknologin är Mifare och EM i både dörrbladsläsarna och de elektroniska cylindrarna. Strömförsörjning sker med inbyggda batterier.

Läsarna administreras i Aptus Multiaccess och via det webbaserade administrationsprogrammet Hantera.

AperioTM bygger på en öppen arkitektur och erbjuder en smidig anslutning via gränssnitt som RS485 eller Wiegand. Cylindrar och dörrbladsläsare med Aperioteknologi skickar krypterade, trådlösa signaler till en kommunikationshub som är direkt ansluten till systemet.

För mer information, kontakta Peter Johannesson, produktchef, Aptus via +46 70-563 06 32 eller Joacim Wärnlund, Key Account Manager, Aperio Sverige +46 72-214 78 84.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Aptus är ett Göteborgsföretag som ständigt har vuxit sedan starten 1992. Det har vi gjort genom att hjälpa fastighetsägare - stora som små - att förenkla deras fastighetsförvaltning samt samtidigt skapa trygga och trevliga boendemiljöer. 

Vi utvecklar och tillverkar våra produkter i Göteborg. Våra kunder hittar du i hela Norden. Aptus är en del av ASSA Abloy-koncernen. Besök www.aptus.se om du vill veta mer.

Presskontakt

Björn Larsson

Björn Larsson

Presskontakt Marketing & Communications Manager +4670 766 75 85