Gå direkt till innehåll
Vid SEM Groups årsstämma valdes i dag Andreas Frisk till ny ordförande. Han arbetar till vardags som landschef för ASSA ABLOY Opening Solutions.
Vid SEM Groups årsstämma valdes i dag Andreas Frisk till ny ordförande. Han arbetar till vardags som landschef för ASSA ABLOY Opening Solutions.

Pressmeddelande -

Andreas Frisk ny ordförande för SEM Group

Vid SEM Groups årsstämma valdes i dag Andreas Frisk till ny ordförande. Han arbetar till vardags som landschef för ASSA ABLOY Opening Solutions. Andreas efterträder Urban Doverholt som lämnar ordförandeposten och avgår ur styrelsen efter att ha lett SEM Group i 14 år.

– Jag är hedrad över förtroendet att leda SEM Group som samlar de mest tongivande tillverkarna och leverantörerna av elektroniska och mekaniska säkerhetsprodukter i Sverige. Nu gäller det att fortsätta det viktiga arbetet med att driva våra prioriterade frågor om standarder och normer inom EU och i Sverige, hållbarhet och inte minst fortsätta hålla vår branschförening relevant i en föränderlig omvärld, säger Andreas. Vi fortsätter också att utveckla partnersamarbetet där bland annat Sveriges Lås och Säkerhetsleverantörers Riksförbund är en viktig spelare, säger Andreas Frisk.

Den nye ordföranden har med sina snart tio i branschen en lång karriär inom säkerhetsbranschen. Han har spenderat dessa snart tio år inom ASSA ABLOY, senast som landschef för divisionen Opening Solutions och tidigare som marknadschef och VD för ASSA OEM. Andreas har också suttit i styrelsen för SEM Group det senaste verksamhetsåret.

– Jag är väldigt hedrad av att få axla rollen som ordförande för vår branschförening, vi har en lång och stolt tradition bland våra medlemmar samtidigt som vi verkar i en bransch som varit och kommer vara under stor förändring i och med den tilltagande digitaliseringen, avslutar Andreas Frisk.

Relaterade länkar

Ämnen


ASSA ABLOY Opening Solutions utvecklar lås och integrerade säkerhetssystem för dörrmiljöer. Vi är Sveriges ledande leverantör av lås- och säkerhetslösningar till såväl proffskunder som konsumentkunder. Våra produkter kännetecknas av kvalitet, säkerhet och design.

Kontakter

Björn Larsson

Björn Larsson

Presskontakt Marketing & Communications Manager