Gå direkt till innehåll
Större valfrihet med leveranser innanför dörren

Nyhet -

Större valfrihet med leveranser innanför dörren

Snart kan du välja hemleverans innan för dörren när du köper dina varor på nätet. Ett nytt leveranssätt presenteras nu i och med ett samarbete mellan ASSA ABLOY och PostNord. Servicen och valfriheten för konsumenterna blir större nu när digitala lås möjliggör att paket kan levereras direkt innan för dörren.

Enligt undersökningen e-barometern vill nästan vart fjärde svensk få e-handlade varor levererade innanför dörren*. Med ett kommande leveranssätt från PostNord blir detta nu verklighet med hjälp av digitala lås och en engångskod som kan användas när mottagaren inte är hemma. ASSA ABLOY och PostNord inleder nu ett pilotprojekt tillsammans med e-handlarna Jollyroom och Apotea där 100 hushåll i Lerum får testa leveranssättet.

− Vi ser en stor efterfrågan från både företag och hushåll om ökad valfrihet och lösningar som förenklar vardagen. Med nya och innovativa produkter, som vårt lås Yale Doorman, får våra kunder möjlighet att enkelt och säkert använda sig av olika tjänster utan att själva behöva vara hemma eller passa tider. Möjligheterna för den här typen av samarbeten är stora, säger Kristoffer Wadman, affärsutvecklingschef på ASSA ABLOY Skandinavien.

− Det ska vara enkelt och bekvämt att handla på nätet. Vi vill därför ge konsumenterna ökad valfrihet och möjligheten att få sina e-handlade varor på flera olika sätt. Vi ser en tydlig trend och efterfrågan om ökad valfrihet vid leverans och vi kommer nu kunna leverera varor innanför ytterdörren på ett säkert sätt. Mottagaren behöver inte vara hemma eller passa någon tid, vilket gör det både enkelt och bekvämt. Vår ambition är att PostNord ska leverera på det sätt som passar mottagaren bäst, säger Johan Hellman, Head of eCommerce på PostNord.

Den nya lösningen är ett samarbete mellan ASSA ABLOY och PostNord. Samarbetet är framtaget för att förenkla konsumenternas vardag genom synergieffekter mellan tjänst och produkt. Den nya tjänsten möjliggörs av det digitala låset Yale Doorman som erbjuder nya sätta att att låsa upp på tex. via kod, nyckelbricka, fjärrkontroll eller mobiltelefon. Den nya leveransmetoden är ett av flera sätt som digitala lås kan skapa ett utökat värde för användaren.

Så fungerar det – Steg för steg

  • a.Välj hemleverans när du handlat varor på nätet från någon av de e-handlare som medverkar i testet.
  • b.Du får själv via din mobiltelefon godkänna om leveransen kan ske under ett valt tidsfönster.
  • c.Vid val av hemleverans innanför ytterdörren får PostNords chaufför automatiskt en engångskod för att kunna öppna ytterdörren. När chauffören placerat dina paket innanför dörren blir koden ogiltig.
  • d.Du får ett meddelande via din mobiltelefon att paketet är levererat

För mer information om samarbetet kontakta:

Kristoffer Wadman, Director Business Development, ASSA ABLOY Scandinavia, +46 (0)72-526 12 60
Johan Hellman, Head of eCommerce, PostNord, +46 (0)10-436 56 91

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Björn Larsson

Björn Larsson

Presskontakt Marketing & Communications Manager