Gå direkt till innehåll
Säkerhetsdörr uppfyller Skyddsklass 2 med ASSA motorlås

Nyhet -

Säkerhetsdörr uppfyller Skyddsklass 2 med ASSA motorlås

ASSA utvecklar ständigt för att klara de krav på produkter som ställs av marknaden och ofta i samarbete med dörrtillverkare. Ett sådant krav är motståndsklass 3 (RC3) för säkerhetsdörrar, en del av Skyddsklass 2. Först ut att klara RC3 med enbart motorlås är ASSA 840 och ASSA 841 tillsammans med en säkerhetsdörr från Hellbergs Dörrar i Mellerud.

Under flera år har byggbolag, fastighetsägare, arkitekter och försäkringsbolag efterfrågat säkerhetsdörrar som uppfyller Skyddsklass 2 (enligt SSF 200) ihop med endast motorlås. För att en säkerhetsdörr ska uppfylla Skyddsklass 2 ska den vara testad och godkänd med en dörr och en godkänd låsenhet enligt SSF 1078. För att klara SSF 1078 krävs i sin tur att enheten klarar motståndsklass 3 (RC3) enligt Europastandard SS-EN 1627.

Problemet har varit att det inte har funnits några säkerhetsdörrar som varit godkända ihop med enbart motorlås. Det har inneburit att man fram till nu, istället har använt mekaniska lås av typen ASSA 410/510/411/511.

Mot bakgrund av detta påbörjades bl.a ett utvecklingsarbete mellan Hellbergs Dörrar i Mellerud, ASSA och ASSA OEM. Något som resulterat i att vi nu gemensamt och stolt kan presentera en säkerhetsdörr med inbrottsklass RC3 ihop med antingen motorlås ASSA 840 (som daglås) eller ASSA 841 (som nattlås).

Möjligheterna är många med gemensamma utvecklingsarbeten av den här typen och vi ser därför fram emot fler och spännande samarbeten.

För mer information, maila Stefan Lundin, Produktenhetschef Ellås stefan.lundin@assaabloy.com.

Ämnen

Kontakter

Björn Larsson

Björn Larsson

Presskontakt Marketing & Communications Manager