Gå direkt till innehåll
Nyckelfritt boende för Sveriges soldater

Nyhet -

Nyckelfritt boende för Sveriges soldater

Sedan vi i Sverige slopade allmän värnplikt har behovet av bostäder för soldater och sjömän i Försvarsmakten ökat. Den 2/10 invigde försvarsminister Karin Enström 42 nyckelfria hyreslägenheter - alla med ett passagesystem signerat Aptus.

I Bro utanför Stockholm har Försvarsmaktens bostadsförmedling byggt tre flerbostadsfastigheter med sammanlagt 42 lägenheter.

 – Detta är ett boende för soldater, där vi vill undvika besvärlig nyckelhantering och kostnader för att byta lås. Dessa 42 lägenheterna är ett pilotprojekt och vi siktar mot 2 000 övergångsbostäder liknande dessa inom ca 5 år, säger Olov Ettefalk Förvaltningschef, Stiftelsen MHS-Bostäder.

– Eftersom MHS-bostäder äger fastigheterna kan vi själva påverka kostnaderna mer än om vi hyr av privata fastighetsägare. Dessutom är en lägenhet en liten morot för att soldaterna ska söka sig till Försvarsmakten, säger Susanne Stenman, chef för bostadsförmedlingen vid MHS-Bostäder”

De produkter som är uppskruvade är Öppna 1100 på postboxar och fristående sopnedkast. Låsa 1189 på cykelrum, Ringa 1707 på entréer samt Yale Doorman på alla lägenheter.

– Det intressanta med husen är att de är nyckelfria och eftersom Yale Doorman-låset är beprövat var valet av låssystem inte svårt, säger Kim Frelin, BBGRUPPEN Lås & Säkerhetscenter.

Den 2/10 invigde försvarsminister Karin Enström fastigheterna med orden: Nu inviger vi det nyckelösa boendet!

BBGRUPPEN Lås & Säkerhetscenter är installatör av Aptus-system

Willa Nordic är totalentreprenör.

Ämnen

Taggar

Presskontakt

Björn Larsson

Presskontakt Marketing & Communications Manager +4670 766 75 85

Relaterat material

Relaterade nyheter