Gå direkt till innehåll
ASSA möter de nya kraven på miljövarudeklarationer

Nyhet -

ASSA möter de nya kraven på miljövarudeklarationer

Bygg- och säkerhetsbranschens aktörer och slutanvändare efterfrågar och ställer, tillsammans med myndigheter, allt högre krav på att en produkt ska belasta miljön så lite som möjligt under dess livcykel. Detta leder till ett ökat behov av att kunna deklarera ingående produkters påverkan på miljön.

Under flera år har ASSAs egna miljövarudeklarationer funnits och erbjudits marknaden, men sedan en tid tillbaka finns en europeisk standard ”EN 15804” framtagen för bygg- och säkerhetsbranschen. Standarden SS-EN 15804, ”Hållbarhet för byggnadsverk- Miljödeklarationer- Produktspecifika regler” möter upp kraven för att kunna ge en relevant, kvalitetssäkrad och jämförbar information om produktens miljöprestanda, med stöd av ett dokument som kallas EPD (Environmental Product Declarations).

-Vi välkomnar att det nu finns ett standardiserat sätt att deklarera våra produkters miljöpåverkan för vår bransch i Sverige och Europa, säger Mikael Nylander, Kvalitetschef på ASSA.
Vi på ASSA har arbetat med miljövarudeklarationer under många år, men har saknat ett stöd från ett standardiseringsorgan för att skapa en gemensam plattform kring detta viktiga arbete. Detta är något som vi som leverantör, aktörer inom hela bygg- och säkerhetsbranschen och inte minst alla slutanvändare, kommer att ha stor nytta av i framtiden, fortsätter Mikael Nylander.

-Efterfrågan och kraven på EPD ligger helt in linje med vad vi vill och stöttar oss i vårt arbete med en hållbar utveckling, avslutar Mikael.

Du kan läsa mer om EPD på SEM GROUPs hemsida.

Ämnen

Kontakter

Björn Larsson

Björn Larsson

Presskontakt Marketing & Communications Manager