Gå direkt till innehåll
Aptus passagesystem och porttelefoner i Odenses nya landmärke

Nyhet -

Aptus passagesystem och porttelefoner i Odenses nya landmärke

I september 2015 flyttar de första hyresgästerna in i Syddansk Universitets nya, toppmoderna studenthem i Odense. Det är Aptus som har levererat passagesystem och porttelefoner.

Studenthemmet består av tre fristående höghus med totalt 250 moderna studentlägenheter. Detta nya landmärke, som dessutom omfattar Odenses högsta byggnad, ligger precis vid infarten till Campusvej och Syddansk Universitet.

– Vi är mycket stolta över att kunna bidra till denna moderna och säkra studie- och boendemiljö. Med vår innovativa lösning kan studenterna bland annat låsa upp porten och se vem som ringer på porttelefonen via mobilen. Det är framtidens teknologi som används av framtidens generation, säger Brian Søncksen, säljansvarig för den danska marknaden, Aptus Elektronik AB.

– Marknaden för passagekontroll växer stadigt i Danmark, och Låsepartner är glada att vara en del av detta projekt. Det var ett medvetet val från Certegos sida att använda Aptus system på studenthemmet i Odense. Eftersom det är ett innovativt byggprojekt och Aptus har de mest innovativa produkterna på marknaden, föll valet på deras system, säger Lars Frandsen, avdelningschef för Certego västra Danmark.

Trådlösa lås som kommunicerar ger en kostnadseffektiv installation.

Aptus system är baserat på trådlösa lås som kommunicerar via wifi, vilket underlättar installationen eftersom man inte behöver dra några kablar. Dessutom kan systemet enkelt anpassas till användarnas framtida behov, säger Lars Frandsen.

– Systemet är moduluppbyggt och kan efter hand utökas med funktioner som energistyrning och bokning av tvättmaskiner och möteslokaler. Den enskilde användaren har tillgång till samtliga funktioner via en app i mobilen, säger Lars Frandsen.

Byggprojektinformation:

  • Byggprojektet utförs med ett bidrag på 385 miljoner DKK (ca 475 miljoner SEK) från A.P. Møller Fonden; vilket är en av fondens största donationer hittills.
  • Återförsäljare och installatör: Låsepartner Odense
  • Arkitekt: C.F. Møller


Aptus produkter:
Ringa 2707 Mifare
Mifare-passagekontroll, digitalt boenderegister och porttelefoni i en och samma produkt. Porttelefonen är utrustad med både läsare och knappsats.

Öppna 2500 Mifare
Läsare med knappsats. Kan beställas med inverterad logotyp. Öppna 2500 monteras utanpåliggande för inom- och utomhusbruk.

Styra 3000
En centralenhet som styr hela fastighetens behov – från porttelefoner, boknings- och passagesystem till dörrenheter och larm.

Aperio
Trådlösa säkerhetslås integreras i Aptus passagesystem.

Hosting
Via hostingavtal har du alltid ett Aptus-system med minimal risk för störningar, de senaste funktionerna och tydliga backup-rutiner.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Presskontakt

Björn Larsson

Björn Larsson

Presskontakt Marketing & Communications Manager +4670 766 75 85